homegenieten in de tuinbarbecuessoorten barbecues


Soorten barbecues

Barbecueën geeft het ultieme zomergevoel. Barbecueën kan met houtskool en gas of in een barbecuehaard. Grill met de directe methode en braad met de indirecte methode.

Barbecueën op houtskool of gas?

Sommige bbq-liefhebbers zweren bij de smaak van houtskool. Toch blijkt uit smaaktests dat er geen smaakverschil bestaat tussen barbecueën op houtskool of gas. De keuze voor gas of houtskool is dus vooral een keuze voor gemak óf gezelligheid. Een gasbarbecue is gebruiksklaar met één druk op de knop, terwijl een houtskoolbarbecue lekker knispert en knettert en na afloop een sfeervolle gloed geeft. In ons assortiment treft u twee soorten barbecues aan; houtskool/briketten barbecues en gasbarbecues. Beide soorten hebben hun eigen eigenschappen.

Houtskool/Briketten barbecues

 

Deze barbecues zijn geschikt voor het traditionele barbecueën (de echte grillsmaak) maar vereisen wel wat meer werkzaamheden. De temperatuur van de barbecue is bijvoorbeeld niet regelbaar dus u moet erbij blijven.

 

Gasbarbecue

 

Een gasbarbecue is eenvoudig in gebruik (u hoeft hem alleen aansluiten op gasfles). Snel in gebruik (na 10 minuten kunt u barbecueën). De temperatuur is regelbaar en blijft hetzelfde.

 


Houtskool/Briketten
Gas
Traditioneel
x
 

Eigentijds/gemak
 

x
Wokken/braden/bakken
 

x
Korte wachttijd
 

x
Vlees blijft sappig
x
x
Natuurlijke smaak blijft behouden
x
x
Makkelijk in gebruik
 

x
Regelbare temperatuur
 

x
Aanmaakblokjes nodig
x
 

Brand snel
x
x
Zelf vuur aanmaken
x
 

 

Direct of indirect barbecueën?

 

U kunt op twee manieren fantastische resultaten behalen met uw barbecue. Het geheim zit ‘m in de methode: direct of indirect. Welke methode u kiest hangt af van de vleessoort of groente.

     

De direct methode

 

De directe manier van barbecueën is gelijk aan grillen: het eten wordt direct gegrild boven de hittebron (open vuur).
Voor gelijkmatig grillen keert u het vlees halverwege de tijd eenmaal om. Gebruik de directe methode voor eten dat in minder dan 25 minuten gaar is: steaks, karbonades, kebab, worstjes en groenten.

 

De indirecte methode

 

De indirecte methode is gelijk aan braden: de warmte stijgt omhoog en weerkaatst terug van de deksel. Zo wordt uw eten langzaam en gelijkmatig aan alle kanten gaar en u hoeft het dus ook minder vaak te draaien. U plaatst de briketten dan aan beide zijden van de barbecue met een druipbak in het midden. Of u gebruikt alleen de branders aan de zijkant bij uw gasbarbecue. Gebruik de indirecte methode voor eten dat 25 minuten of meer grilltijd nodig heeft, bijvoorbeeld: braadstukken, ribstukken, hele kippen en andere grote stukken vlees. Maar ook tere stukken visfilet, die makkelijk uit elkaar vallen.

 

Barbecuehaard

 

Steeds vaker kiezen mensen voor een stenen of betonnen haard met een schoorsteen. Deze wordt op een vaste plaats gezet en maakt onderdeel uit van de tuin of terras, het is niet alleen makkelijk maar staat ook gezellig! U kunt in onze winkels kiezen uit diverse modellen en we hebben ook speciale onderhoudsmiddelen voor deze haarden.