homewerken in de tuinblokhuttende blokhut plaatsen

De blokhut plaatsen

Bepaal vooraf met welk doel u een blokhut wilt aanschaffen voor opslag of als tuin- of speelhuisje. Geeft u de voorkeur aan een kleine of grote blokhut en hoe groot is uw tuin?

Heeft u een keuze gemaakt? Uw blokhut bestellen is makkelijk gedaan: kijk in onze webshop. Voor het opbouwen van uw blokhut heeft u geen speciale kennis of handigheid nodig. U ontvangt een uitgebreide, heldere opbouwinstructie die stapsgewijs is opgebouwd. En speciaal gereedschap heeft u ook niet nodig.

Vergunning

Vraag indien nodig een vergunning aan of maak gebruik van de meldingsplicht. Of u een (lichte) bouwvergunning nodig heeft, is afhankelijk van de afmetingen van uw blokhut of
tuinhuis. In veel gevallen kunt u volstaan met een meldingsplicht. Op www.vrom.nl/bouwvergunningen_online kunt u aan de hand van de afmetingen van uw blokhut nagaan wat voor u van toepassing is. U kunt ook navraag doen bij uw gemeente. Informeer in ieder geval tijdig!

Blokhut bouwen

Lees voordat u start met opbouwen eerst zorgvuldig de gebruiksaanwijzing door.

De basis

Zorg voor een basis die waterpas is. Plaats de blokhut bij voorkeur op een verharde ondergrond (beton of tuintegels), dit geeft de blokhut extra stabiliteit en voorkomt verzakken. Is de verharde ondergrond stevig genoeg dan heeft u geen fundering nodig. Leg onder de blokhut zogenaamde geïmpregneerde fundatie balken, deze verlengt de levensduur van uw blokhut en houdt deuren en wanden op zijn plaats..
Belangrijk: plaats de blokhut altijd waterpas, anders schuiven de profielen niet juist in elkaar.

Verven of beitsen

Voordat u de blokhut gaat monteren, adviseren wij u om de blokhut één keer voor te beitsen in de door u gekozen kleur. Dit geeft extra bescherming aan de veer en groef. En zal er als het hout nog gaat ‘werken’ geen kleurverschil te zien zijn. Als de blokhut in elkaar gezet is beitst u de blokhut voor de tweede maal.

Accessoires

Bij uw blokhut kunt u diverse accessoires kiezen die het gebruik veraangenamen en soms de levensduur van uw blokhut verlengen. Diverse blokhutten worden geleverd met standaard dakbedekking. Om uw blokhut extra te verfraaien kunt u zeer eenvoudig dakshingles plaatsen. Een bijpassende houten blokhutvloer voorkomt problemen met optrekkend vocht. Daarnaast kunt u blokhut verder aankleden met een dakgoot, veranda’s, afdakjes en houten bloembakken.