homewerken in de tuinblokhuttenhout is een natuurproduct

Hout is een natuurproduct

Wij van BoerenBond en Welkoop hebben respect voor alles wat groeit en bloeit. Dus ook voor het hout dat gebruikt wordt voor blokhutten.

Milieuvriendelijk en lange levensduur

Onze blokhutten worden gemaakt van Scandinavisch vurenhout wat garant staat voor een lange levensduur van de blokhut. Door de trage groei van de bomen heeft het hout een zeer dichte houtstructuur wat het hout onbehandeld al extra bescherming biedt tegen vocht. Al het hout wordt op een milieuvriendelijke wijze gekapt en herbeplant onder de volgende keurmerken

PEFC-keurmerk

Logo PEFCPEFC is een internationale non-profit organisatie die duurzaam beheer van bossen wereldwijd als doel heeft. De afkorting staat voor "Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes" in het Nederlands te vertalen als "Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen". Duurzaam beheer van het bos houdt in dat het men rekening houdt met zowel de economische, als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Nu én in de toekomst.


Dit wordt gerealiseerd door certificering van de gehele keten die het hout(product) doorloopt tot het bij de eindgebruiker terecht komt, de zogenaamde Chain of Custody. PEFC kan zo garanderen dat de producten met een PEFC-keurmerk daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn.Logo FSC

FSC-keurmerk

FSC staat voor Forest Stewardship Council ofwel Raad voor Goed Bosbeheer. Het is een internationale organisatie die verantwoord (duurzaam) beheer van bossen stimuleert. FSC is een keurmerk met onafhankelijke controle en accreditatie.


FSC stelt in vergelijking met andere houtkeurmerken de strengste eisen aan bosbeheer. In FSC-bossen wordt alleen selectief gekapt. Kaalslag, die leidt tot onherstelbare schade aan de natuur, vindt er niet plaats. Het omzetten van bos naar plantages is verboden. FSC controleert ook de verwerking en verkoop van hout. Bovendien zijn maatregelen voor milieu, bosbescherming sociale omstandigheden onderdeel van de certificering.