homediensten en tarieven

Diensten en tarieven

Diensten - Waarvoor kun je bij ons terecht?

Een goed voedingsadvies, een gezondheidscheck of medicijnadvies. Onze medewerkers kunnen je er alles over vertellen. Zij hebben een paraveterinaire achtergrond en geven deskundig advies. Maar ook kleine ingrepen kunnen wij voor je uitvoeren. Moet je huisdier bijvoorbeeld gevaccineerd, gechipt of ingeënt worden? Geen probleem. Voor castraties, sterilisaties en gebitsbehandelingen kun je ook bij ons terecht.

Heeft je huisdier extra zorg nodig? Dan verwijst de medewerker je altijd door naar onze dierenarts. De dierenarts is op dinsdag, donderdag en zaterdag aanwezig bij het Dierenpunt. Wij maken dan direct een afspraak.


Openingstijden Dierenpunt

Maandag     9.00-13.00  en   13.30-18.00
Dinsdag      9.00-13.00  en   13.30-18.00  
Woensdag   9.00-13.00  en   13.30-18.00
Donderdag  9.00-13.00  en   13.30-18.00
Vrijdag        9.00-13.00  en   13.30-18.00
Zaterdag     9.00-13.00  en   13.30-17.00
Zondag       gesloten

De dierenarts is aanwezig op
Dinsdag 14.00-17.00
Donderdag 9.00-13.00
Zaterdag 9.00-13.00

Je kunt een afspraak maken via telefoonnummer 0593-370060, kies optie 2.

Hoe wij werken

Je kunt zonder afspraak het Dierenpunt inlopen om advies te krijgen van onze paraveterinair medewerker. Wil je een consult of wil je je dier laten vaccineren, chippen, castreren, steriliseren of zijn gebit laten behandelen? Maak dan van tevoren een afspraak. Dan kunnen wij je op de dag zelf goed helpen.

Heb je een afspraak voor de OK? Breng je dier dan tussen 9.00 en 9.30 uur bij ons in het Dierenpunt. Als je dier weer voldoende wakker is, bellen we je zodat hij weer opgehaald kan worden. Dit is meestal tussen 15.00 en 15.30 uur.

Gaat je huisdier onder narcose? Dan moet hij nuchter zijn. Dat betekent dat hij de avond voor de behandeling vanaf 20.00 uur niets meer mag eten. Drinken mag wel. Konijnen, knaagdieren en fretten hoeven niet nuchter te zijn.

Consult

Heb je vragen voor onze dierenarts? Of wil je de gezondheid of fitheid van je huisdier laten checken? Vraag dan een consult aan. Wij nemen altijd de tijd voor je dier.

Normaal duurt een consult ongeveer vijftien minuten. Kom je met twee huisdieren of is het probleem uitgebreider dan gedacht? Dan nemen we zo nodig langer de tijd om tot een oplossing te komen. We rekenen dan een lang consult. Mocht je dit niet willen, dan kun je dit van tevoren aangeven.

Een consult staat altijd aan de basis van een (vervolg)behandeling. Heeft je kat een gebitsbehandeling nodig? Dan zal onze arts hem eerst tijdens een consult onderzoeken.

Chippen

Wij raden aan om je huisdier te laten chippen. Door de chip (ter grootte van een rijstkorrel) is je dier altijd te identificeren. Raakt je dier zoek of wordt hij gevonden door het asiel? Dan kunnen zij via de chip altijd achterhalen wie de eigenaar is.

Sinds 2013 is het verplicht om je hond te laten chippen. Ook als je met je huisdier naar het buitenland reist, is chippen verplicht. Daarnaast vereisen de meeste huisdierverzekeringen een chip. Het plaatsen van de chip wordt in veel gevallen vergoed.

Het chippen duurt ongeveer een kwartier.

Vaccineren

Om veelvoorkomende ziekten te onderdrukken of te voorkomen, kunt je jouw huisdier laten vaccineren. Vaccinaties bereiden het lichaam van je huisdier voor op mogelijke infecties. Hierdoor komt hun immuunsysteem gelijk in actie als dat nodig is. Tijdens een consult bekijken we welke vaccinaties je huisdier nodig heeft.

Heb je puppy’s of kittens? Dan hebben zij herhaaldelijk een aantal basisvaccinaties nodig. Vraag hiernaar bij een van onze medewerkers. Ga je met je huisdier naar het buitenland? Dan is een inenting tegen rabiës verplicht. Wanneer je hond naar een kennel of pension gaat, raden wij enting tegen kennelhoest aan.

Om bescherming goed op peil te houden, moeten sommige vaccinaties (jaarlijks) worden herhaald. Als het weer tijd is om je huisdier te vaccineren, krijg je van ons per e-mail een herinnering.

Steriliseren en castreren

Je kunt ook bij ons terecht om je huisdier te castreren of steriliseren. De eierstokken of testikels worden operatief verwijderd, waardoor de dieren niet meer vruchtbaar zijn. Aan het steriliseren en castreren kleven aan aantal voor- en nadelen, die sterk afhankelijk zijn van het soort dier en ras. Laat je daarom goed adviseren door onze arts tijdens een consult.

Het castreren van een kater duurt ongeveer twintig tot dertig minuten. Het castreren van een reu en het steriliseren van een poes duurt zo’n drie kwartier. Honden kunnen niet in ieder Dierenpunt worden gesteriliseerd. Informeer hierover bij één van onze medewerkers.

Let op: je huisdier gaat bij deze behandeling onder narcose. Hiervoor moet hij nuchter zijn. Dat betekent dat hij de avond voor de behandeling vanaf 20.00 uur niets meer mag eten. Drinken mag wel. Konijnen en knaagdieren hoeven niet nuchter te zijn.

Gebitsbehandeling

Het is belangrijk om het gebit van je huisdier goed te verzorgen. Het merendeel van de volwassen huisdieren heeft last van tandplak. De bacteriën in deze plak kunnen pijnlijke ontstekingen veroorzaken en kunnen uiteindelijk leiden tot hart- en nierproblemen.

Tijdens een consult kan onze dierenarts beoordelen of een gebitsbehandeling noodzakelijk is. Als dat zo is, zal hij het gebit onder narcose reinigen. Dit duurt dertig tot veertig minuten. Is het gebit erg vies of moeten er tanden worden getrokken? Dan komen er per tand tien minuten bij.

Let op: je huisdier gaat bij deze behandeling onder narcose. Hiervoor moet hij nuchter zijn. Dat betekent dat hij de avond voor de behandeling vanaf 20.00 uur niets meer mag eten. Drinken mag wel. Konijnen en knaagdieren hoeven niet nuchter te zijn.