homewerken in de tuintuinmachinesbladruimers en hakselaars

Bladruimers en hakselaars

Bomen en struiken in uw tuin staan prachtig, maar ze geven wel veel afval. Ten eerste natuurlijk de bladeren die de tuin inwaaien en zich rondom struiken en langs afscheidingen verzamelen. Als u bovendien flink snoeit, blijft u ook nog met tuinafval zitten. Of u nu een kleine of een heel grote tuin bezit, wij bieden u alles wat u nodig hebt voor het snel en gemakkelijk opruimen van uw tuinafval.

Hakselaars

Een moderne hakselmachine maakt het opruimen van takken supergemakkelijk, u reduceert uw tuinafval tot het minimum. Hij versnippert uw snoeihout in een handomdraai. In de hakselaar wordt alles verwerkt van dikke takken (let wel op de maximaal aangegeven capaciteit) tot en met dunne twijgjes en bladeren. De snippers kunt u later gebruiken als bodembedekker of compost.

Voordelen snij/wals-systeem

Wij adviseren hakselaars die zijn voorzien van het snij/wals-systeem. Dat biedt veel voordelen boven het messensysteem, het is namelijk gebruiksvriendelijk, geluidsarm, veilig en heeft een automatisch doorvoersysteem. Het snij/wals-systeem is uitermate geschikt voor harde, grove materialen. Alle machines zijn voorzien van een vangzak.

Bladblazer en/of -zuiger

De bladblazer of bladzuiger is een handig hulpmiddel om eenvoudig uw bladafval op te ruimen. Voor een kleine tuin volstaat een elektrische bladblazer, voor grote tuinen adviseren we een apparaat met benzinemotor. Hierdoor kunt gemakkelijk, zonder belemmering van een stroomkabel, alle plaatsen in uw tuin bereiken. Een bladblazer die ook zuigt heeft als grote voordeel dat hij het blad meteen ook versnippert. De bladsnippers hebben een veel kleiner volume en zullen bovendien sneller composteren. Hebt u een apparaat dat alleen blaast, dan blaast u al het blad simpelweg naar een hoek van de tuin, om het daarna op te ruimen.

Andere handige opruimers

Geen ruimte hebt voor een kruiwagen? Voor een opgevouwen tuinafvalmat of pop-up zak is zelfs in het kleinste schuurtje nog wel een plekje!

Pop-up-zak

Wilt u kleinere hoeveelheden fijn snoeiafval en bladafval afvoeren, dan is de pop-up zak ideaal. Door de ingebouwde springveer blijft de zak mooi rechtop staan. U hebt beide handen vrij zodat u hem gemakkelijk kunt vullen. Na gebruik vouwt u de zak eenvoudig in elkaar om hem op te bergen.

Tuinafval

Veeg uw bladafval eenvoudig op het zeil en vouw het dicht. Zo brengt u het bladafval gemakkelijk naar de vuilnisemmer of composteerder. Ook handig als ondergrond bij bijvoorbeeld het snoeien van een buxushaag boven grind. Het opruimen wordt zo een stuk eenvoudiger.