homehengelsport 2


Hengelsport

Hengelsport is een populaire hobby waar 1.6 miljoen Nederlanders zich mee bezig houdt. Vaak gaat de voorliefde voor hengelsport over van (o)pa op (klein)zoon, maar ook de dames hebben inmiddels het vissen ontdekt. Om aan de slag te kunnen heb je een hengelsport uitrusting nodig. 

De hengel waar in Nederland het meest mee wordt gevist is de zogenaamde vaste hengel. Vaste hengels kun je kopen in allerlei soorten en maten. Ze zijn er van ongeveer 3 tot soms wel 14 meter lang. Op een vaste hengel zit geen molen. Je lijn zit direct aan de hengel op zogenaamde kikkertjes vastgemaakt.

Als je nog nooit hebt gevist en je wilt beginnen met vissen met de vaste hengel dan kun je het beste beginnen met een hengel die niet te lang is. Vier of vijf meter is meer dan genoeg om een eind uit de kant te kunnen komen. Om mee te beginnen is het verstandig om een telescoophengel te kopen. Deze zijn goedkoop en makkelijk mee te nemen, je kunt er ook je tuigje op laten zitten als je het eerste deel uitgestoken laat.


Bij Welkoop Westerbork vind je verschillende soorten hengels en hengelsportbenodigdheden. Met ons assortiment van Spro, Gamakatsu en Strategy aangevuld met vismaden, carsters en wormen, staan wij garant voor een middag hengelsportplezier en ontspanning! Wij staan voor je klaar met advies en helpen je graag op weg. Op zoek naar een leuke stek om te vissen? Kijk eens op Visplanner!

 

VISpas

Je hebt als sportvisser nog maar één document nodig om te mogen vissen namelijk "de VISpas".Voor de meeste vissers is de VISpas veruit de beste keuze. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een vereniging die is aangesloten bij de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Hiermee kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de Landelijke lijst van viswateren. In Groningen en Drenthe is dat in bijna 95% van al het water in beide provincies.De VISpas is tevens het bewijs dat je als sportvisser deel uit maakt van de georganiseerde sportvisserij.

 
Er zijn verschillende type VISpassen. Je kunt via de VISpascheck in één oogopslag zien welk visdocument het beste bij jou past. Daarnaast kan je via de VISpascheck bekijken welke hengelsportvereniging(en) er bij jouw in de buurt zijn. Bij Welkoop Westerbork kun je terecht voor de aankoop van de JeugdVISpas, de VISpas, de nachtVISpas*, een VISpas voor een 3e hengel* een dag- of een weekvergunning. *altijd in combinatie met een VISpas.